1. 19/09/2018

  Einde van dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen

  Daarmee is de eerste termijn van de zijde van de Kamer ten einde. Kamervoorzitter Arib sluit de vergadering. Vrijdag zal premier Rutte ingaan op alle gestelde vragen. Dat is uiteraard weer live te volgen op deze site. 

  Instanews image
  © ANP — Premier Mark Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen
 2. 19/09/2018

  Baudet hekelt de Algemene Politiek Beschouwingen. ,,Dit gekeuvel hier vandaag, dit moreel vliegen afvangen in de hoop het Achtuurjournaal te halen, waarom? Het is zinloos." De immigratie wordt steeds problematischer, stelt Baudet. ,,Kinderen van nu worden een minderheid in eigen land." 

 3. 19/09/2018

  Kuzu is klaar. Daarmee komen we bij de laatste spreker: Thierry Baudet (FvD). Hij begint met een soort poëzie over de 'mooie dingen' in het leven. Die toon mist hij bij het kabinet, zegt hij. 

 4. 19/09/2018

  Waarom zijn we niet in staat ons hiertegen te verzetten, gaat Kuzu verder. ,,De politieke orde heeft ons een denkwijze opgelegd die elke verandering tegen moet gaan." 

  Instanews image
  © ANP — Tunahan Kuzu (DENK)
 5. 19/09/2018

  Ook Kuzu oordeelt keihard over het kabinetsvoornemen de dividendbelasting af te schaffen. Een cadeau van 2 miljard euro aan grote bedrijven en buitenlandse aandeelhouders. ,,Dat wordt afgetroggeld van hardwerkende Nederlanders. Dat is diefstal."