1. 16/10/2019

  Dit liveblog is afgesloten. Lees hieronder alles terug.

 2. 16/10/2019

  Opstoppingen op de weg verspreiden zich in de loop van de avond over het land. De ANWB ziet op verschillende wegen files ontstaan door colonnes tractoren die naar huis rijden. Rond 21.00 uur stond er ongeveer 80 kilometer file. Ook zijn er meerdere ongelukken gebeurd met tractoren.

  De A4 tussen Den Haag en Amsterdam is bij het Ringvaart-Aquaduct in noordelijke richting afgesloten door een ongeluk tussen een tractor en een auto, meldt Rijkswaterstaat.

  De ANWB laat weten dat de Utrechtsebaan van de A12 richting Den Haag binnenkort weer opengaat. Die werd vandaag deels gebruikt als parkeerplaats voor de tractoren. Daarna gaat de weg in tegenovergestelde richting dicht omdat het wegdek moet worden schoongemaakt.

 3. 16/10/2019

  Enkele tientallen boeren willen overnachten op het Malieveld. Sommige hebben speciaal daarvoor een caravan meegenomen. Andere willen overnachten in hun tractor. Volgens een woordvoerster van de boeren zijn de nieuwere modellen ruim genoeg om 'even horizontaal' te gaan.

  De gemeente staat het niet toe dat er wordt overnacht op het Malieveld. Volgens de woordvoerster is er daarom sprake van 'langdurig demonstreren'.

 4. 16/10/2019

  Een dienstvoertuig van de Mobiele Eenheid (EM) is vanavond tegen een bouwcontainer gereden. Een persoon is hierdoor waarschijnlijk bekneld geraakt tussen de container en de muur. Het slachtoffer is zwaargewond.

  Met man en macht wordt gewerkt om het beknelde slachtoffer vrij te krijgen. Wat er precies aan de hand is, is nog onduidelijk. Er was vandaag veel politie op de been om te zorgen dat het boerenprotest veilig zou verlopen. 

  Instanews image
  ยฉ Jos van Leeuwen — Lange voorhout ME
 5. 16/10/2019

  Het Haagse Malieveld is goeddeels leeg. Vertrekkende landbouwvoertuigen vormden urenlang een lange file de stad uit. Tegen 20.30 uur stonden er echter nog maar enkele tientallen tractoren op het veld. Sommige stonden klaar voor vertrek. Een ander deel staat nog geparkeerd op het terrein. Mogelijk gaat het om voertuigen van demonstranten die in de stad blijven slapen omdat ze ook morgen nog willen actievoeren.