1. 30/03/2020

  We sluiten dit liveblog! Dank voor het volgen en tot morgenochtend.

 2. 29/03/2020

  'Competitie afmaken met publiek steeds minder realistisch'

  Mattijs Manders ziet de kans steeds kleiner worden dat de eredivisie met publiek erbij uitgespeeld kan worden. ,,Het moet nu eigenlijk helemaal niet over voetbal gaan. Maar goed, het streven is om de competitie uit te spelen, we proberen op allerlei manieren om dat mogelijk te maken", zei de directeur van koepelorganisatie Eredivisie CV bij de NOS. ,,Maar het scenario waarin de competitie met publiek wordt uitgespeeld, wordt steeds minder realistisch.'' Lees hier meer.

 3. 29/03/2020

  Kane ziet niets in uitspelen competitie in nazomer

  Tottenham Hotspur-spits Harry Kane voelt er weinig voor om het huidige seizoen indien nodig in juli en augustus uit te spelen. ,,Nee, daar zie ik niets in'', liet de aanvoerder van Engeland weten. ,,In die periode kunnen we ons beter bezighouden met het nieuwe seizoen."

  Onder anderen voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA sloot zaterdag in een interview een dergelijke oplossing niet uit. Het nieuwe seizoen zou daardoor aanzienlijk later beginnen. 

  Wat Kane betreft, moet de competitie worden geschrapt als de Premier League tegen eind juni niet voltooid kan zijn. ,,Ik weet dat ze er alles aan doen om het huidige seizoen volledig te kunnen beëindigen. Maar er moet een moment zijn dat er een conclusie komt en er een besluit kan worden genomen. Genoeg is genoeg. Voorlopig regeert de onzekerheid. Wat komt er allemaal nog meer op het voetbal af?"

  Het profvoetbal in Engeland ligt in elk geval tot 30 april stil vanwege de pandemie door het coronavirus. De meeste clubs in de Premier League moeten nog negen wedstrijden spelen. 

  Instanews image
  © BSR Agency — Harry Kane.
 4. 29/03/2020

  Borussia Dortmund gaat in duo's trainen

  De voetballers van Borussia Dortmund gaan vanaf morgen weer trainen. Dat doen ze wel in kleine groepjes, van steeds twee spelers. ,,We gaan langzaam weer beginnen", zei middenvelder Emre Can op Sport1. ,,We moeten toch fit blijven."

  Hoewel ook de Duitse voetbalcompetitie vanwege het coronavirus tot eind april stil ligt, zijn sommige clubs toch weer voorzichtig begonnen met trainen. Zo gingen de spelers van RB Leipzig en VfL Wolfsburg al naar de club om daar, in kleine groepen, wat oefeningen te doen.

  ,,De onzekerheid is het grootste probleem", zegt Can. ,,We weten niet eens wanneer we weer kunnen spelen. Het liefst morgen al, maar dat gaat niet. Het is fijn om in ieder geval weer wat op het veld te kunnen doen", aldus de Duitse international, die maandag een duo vormt met Mahmoud Dahoud. ,,Het wordt dus in ieder geval niet saai."

  Met nog negen wedstrijden te gaan, staat Dortmund in de Bundesliga op de tweede plaats, vier punten achter titelverdediger Bayern München.

 5. 29/03/2020

  Nederlandse keeper Flekken levert deel salaris in

  In navolging van steeds meer spelers en stafleden bij profclubs in Europa heeft ook de A-selectie van SC Freiburg ingestemd met een salarisvermindering vanwege de coronacrisis. Daarmee volgen de voetballers de leden van de technische staf en de directie, die eerder al hadden aangeboden om maandelijks een deel van hun inkomen af te staan.

  "De spelersgroep wil eraan bijdragen dat wij als vereniging gezamenlijk zo goed mogelijk door deze zware periode heen komen", liet bestuursvoorzitter Jochen Saier van de Duitse club weten. "Dit is een geweldig signaal van onze ploeg na een aantal zeer goede gesprekken."

  SC Freiburg staat momenteel achtste in de Bundesliga. De Nederlandse doelman Mark Flekken (26) behoort tot de A-selectie.

  De internationale vakbond voor voetballers FIFPro sprak vrijdag nog grote bezorgdheid uit over enkele ingrijpende gevolgen van het crisisbeleid van de Europese profclubs. Vooral een al dan niet vrijwillige salarisvermindering voor de spelers lijkt een redmiddel dat steeds vaker wordt toegepast om het gebrek aan inkomsten in deze voetballoze periode op te vangen.

  "Buiten enkele Europese topcompetities om is er vaak sprake van geringe of modale inkomsten voor voetballers. Dat wordt veel te vaak over het hoofd gezien. Daardoor worden nu veel spelers heel zwaar getroffen", aldus de FIFPro.