1. 09/04/2020

  We sluiten hiermee het liveblog van vandaag. Bedankt voor het volgen. We zijn morgenochtend weer terug. Tot dan! 

 2. 09/04/2020

  WK roeien in Bled definitief van kalender

  De wereldkampioenschappen roeien die in augustus in het Sloveense Bled zouden worden gehouden gaan niet door. De internationale federatie FISA heeft dat besloten vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. De afgelasting is definitief, er wordt niet gezocht naar een andere datum. Eerder al waren de Europese kampioenschappen afgelast. Mogelijk dat deze nog in september of oktober plaatsvinden.

  Instanews image
  © EPA
 3. 09/04/2020

  Tennisfederatie: al 900 toernooien geschrapt

  Wereldwijd zijn inmiddels 900 tennistoernooien wegens de uitbraak van het coronavirus uitgesteld dan wel van de kalender gehaald. Dat heeft de internationale federatie ITF laten weten. De instantie is daardoor genoodzaakt de helft van zijn medewerkers met verlof te sturen. ,,We zijn genoodzaakt harde ingrepen te doen om het werk voor veel mensen én de sport op de lange termijn te kunnen garanderen", zei president David Haggerty. Hij gaf aan zelf voor de rest van het jaar af te zien van 30 procent van zijn inkomen. ,,We staan voor een ongelooflijke uitdaging", aldus Haggerty. ,,Samen met al onze partners bekijken hoe we spelers en nationale federaties kunnen helpen door deze moeilijke periode heen te komen. Vooralsnog hebben we echter geen idee wanneer we weer de baan op kunnen."

  Instanews image
  © AP
 4. 09/04/2020

  Drie maanden geen Schots voetbal

  In Schotland wordt in elk geval tot 10 juni niet gevoetbald. Dat heeft de nationale bond van het land laten weten. De maatregel geldt voor al het professionele en het recreatieve voetbal. Dat betekent dat er in het land straks drie maanden niet is gespeeld.

  Het voetbal in Schotland was op 13 maart afgebroken, in eerste instantie in elk geval tot 30 april. Mogelijk wordt het seizoen in de lagere professionele leagues helemaal gestopt. Volgens de BBC stemmen de club daar binnenkort over.

 5. 09/04/2020

  NBA-sterren krijgen voorlopig salaris

  De basketbalsterren van de Amerikaanse profcompetitie NBA krijgen voorlopig hun salaris doorbetaald. De overkoepelende organisatie van het sterrenfestijn heeft de clubs verzocht dit in elk geval tot 15 april te garanderen.

  De NBA heeft het seizoen op 11 maart onderbroken wegens de uitbraak van het coronavirus. Sindsdien wordt er veel onderhandeld over de vraag of ook de spelers moeten inleveren, nu de financiële problemen bij de clubs toenemen.

  Het is onduidelijk of het seizoen nog wordt hervat. De Verenigde Staten zijn zwaar getroffen door het virus.