1. 17/04/2020

  Memphis dropt videoclip vanuit Dubai

  Memphis Depay werkt in Dubai aan zijn herstel na zijn kruisbandblessure, maar de aanvaller van Oranje en Olympique Lyon neemt daar ook de tijd om muziek te maken en nam er deze videoclip op.

  Director @rakeem_madeit

  5,762 Likes, 103 Comments - Memphis Depay (@memphisdepay) on Instagram: "Director @rakeem_madeit"

 2. 17/04/2020

  Mondkapjes van NBA-clubs voor het goede doel

  Alle basketbalclubs in Noord-Amerika gaan mondmaskers verkopen met het logo van hun club erop. Dat opbrengst gaat naar de voedselbanken in de VS en Canada.

  Net als in België is er in de Verenigde Staten en Canada steeds meer vraag naar mondkapjes. De NBA en WNBA spelen daar handig op in door gepersonaliseerde maskertjes op de markt te brengen.

  ,,We kunnen allemaal helpen om de impact van het coronavirus te verminderen. Bijvoorbeeld door onze neus en mond in het openbaar te bedekken", zegt Kathy Behrens namens de NBA.

  ,,Met dit nieuwe productaanbod kunnen NBA- en WNBA-fans zich aan deze richtlijnen houden, terwijl ze ons helpen de mensen te steunen die rechtstreeks door de coronacrisis zijn getroffen."

  De maskers worden verkocht tegen 14,99 doller per stuk of voor 24,99 dollar voor drie stuks.

 3. 17/04/2020

  MLS uitgesteld tot 8 juni

  De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is opnieuw uitgesteld, nu tot 8 juni. Tot dan worden er vanwege de uitbraak van het coronavirus in de Verenigde Staten geen wedstrijden gespeeld. Daarnaast onderzoekt de overkoepelende bond naar mogelijkheden het seizoen nog in 2020 uit te spelen. Tot nu toe zijn er 2 van de 34 speelrondes afgewerkt.

  Aanvankelijk werd de competitie stilgelegd tot 30 maart, vervolgens werd die periode verlengd tot 10 mei. Ook die datum blijkt gezien de huidige omstandigheden in het land onhaalbaar. President Donald Trump heeft wel gezegd open te staan voor het hervatten van meerdere profcompetities, al is het in eerste instantie zonder publiek.

  Normaal zou het seizoen in november zijn afgerond. Nu wordt dat, in het gunstigste geval, december.

 4. 17/04/2020

  Dortmund-coach Favre: 'Voetballen zonder publiek is andere sport'

  Voetballen zonder publiek is iets heel anders dan met publiek. Dat zegt Lucien Favre, de Zwitserse coach van Borussia Dortmund, die met zijn selectie in voorbereiding is op een eventuele hervatting van de Bundesliga. Dat zal, vanwege de coronacrisis, dan wel in lege stadions zijn. ,,We moeten ons hier heel goed op voorbereiden."

  ,,Wij zijn gewend dat er 81.000 supporters bij onze thuiswedstrijden op de tribune zitten", aldus Favre. ,,Die stimuleren het elftal van de eerste tot de laatste minuut. Nu zijn de omstandigheden straks geheel anders. Het is voor alle betrokkenen in het voetbal ook een zware tijd. Ineens kunnen we niet meer spelen, niet trainen. Het enige dat we kunnen hopen is dat het snel beter gaat."

  De Bundelisga ligt vooralsnog tot 30 april stil. Binnenkort laten de autoriteiten weten of een hervatting zonder publiek, de zogenoemde 'Geisterspiele' daarna wel zijn toegestaan.

 5. 17/04/2020

  Clubs Premier League: spelers geen voorrang bij testen

  De clubs uit de Premier League willen dit seizoen graag nog afmaken en daarom was er vandaag weer een crisisoverleg met alle twintig clubs. In dat overleg werd ook het testen op het coronavirus van de spelers van alle clubs besproken. Bij dat onderwerp kwam al snel een gezamenlijk antwoord van de clubs: voetballers horen geen voorrang te krijgen bij de tests. 

  Laura Scott on Twitter

  Coronavirus testing was raised at today's Premier League meeting in a discussion on player welfare. It was decided that tests would have to be widely available before there would be widespread testing of players and use of testing by PL clubs would have to have government support