1. 20/04/2020

  Italiaanse sportminister ziet voetbal nog snel niet beginnen

  De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora is zeer terughoudend waar het gaat om hervatting van de hoogste voetbalcompetitie van het land, de Serie A. ,,Op dit moment is een herstart van de competitie noch de hervatting van de training op 4 mei zeker", zei hij op de televisiezender RAI.

  Op woensdag staat een gesprek tussen de regering en de voetbalbond op het programma. ,,Zelfs als we zouden toestaan dat de clubs weer in training gaan, wil dat nog niet zeggen dat de competitie een paar weken later ook weer kan beginnen", aldus de minister.

  De sportofficials hebben voorgesteld de spelers vanaf 4 mei in afzondering te zetten en voortdurend te testen, zodat gezondheidsrisico's zo veel mogelijk worden uitgesloten.

  De Serie A ligt al sinds 12 maart stil. De laatst gespeelde wedstrijden werden zonder publiek afgewerkt. De clubs hebben nog 12 wedstrijden te gaan.

  Instanews image
  © EPA
 2. 20/04/2020

  Belgisch voetbal wil advies veiligheidsraad

  Het Belgisch voetbal wil nog even wachten met de beslissing of de competitie in de hoogste afdeling al dan niet moet worden hervat. De algemene vergadering van de Pro League wil samen met de Belgische voetbalbond eerst het standpunt weten van de nationale veiligheidsraad.

  Die instantie beraadt zich vrijdag over wat het eerder door de regering aangekondigde verbod op massa-evenementen precies inhoudt, bijvoorbeeld of voetbal zonder publiek daar ook onder valt.

  Eerder werd al duidelijk dat de meeste clubs in België er weinig voor voelen in deze coronacrisis het seizoen nog af te maken. Komende vrijdag zouden de 24 profclubs uit de twee hoogste afdelingen het voorstel van de Pro League om het seizoen 2019-2020 per direct stop te zetten officieel bekrachtigen.

  De Raad van Bestuur van de Pro League kwam begin april tot de conclusie dat het beter is om er na 29 speeldagen mee op te houden. Mede onder druk van de UEFA is het daar nog niet definitief van gekomen.

 3. 20/04/2020

  Spelers Valencia leveren salaris in

  In navolging van andere Spaanse topclubs gaan ook de voetballers van Valencia voorlopig minder verdienen. Om welk percentage het gaat bij het inleveren liet de club van Jasper Cillessen niet weten. Ook Valencia heeft het financieel moeilijk, nu de competitie in Spanje wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus al weken stilligt.

  Door de bijdrage van de spelers, trainer en directie kan Valencia voorlopig het salaris van het 'gewone' personeel blijven uitbetalen.

  Met nog 11 wedstrijden te gaan staat Valencia 7de in LaLiga. Of het seizoen nog wordt uitgespeeld is twijfelachtig.

  Instanews image
  © AFP
 4. 20/04/2020

  'Waarom kunnen we niet tennissen terwijl mensen gaan werken?'

  Rafael Nadal heeft zich vandaag op Instagram afgevraagd waarom de tennisspelers hun sport niet mogen uitoefenen, terwijl andere beroepen wel kunnen uitgeoefend worden ondanks de maatregelen tegen het coronavirus. ,,Ik begrijp niet echt goed waarom we niet kunnen tennissen terwijl veel mensen wel gaan werken. Zeker in onze sport houden we veel afstand van elkaar", verklaarde de Spanjaard tijdens een livesessie op Instagram. ,,Ik begrijp de situatie. Maar er zijn veel zaken die niet logisch zijn. Toch moeten we de regels aanvaarden en naleven", vervolgde de 19-voudige grandslamwinnaar.

  Zaterdag verlengde de Spaanse regering de lockdown en de noodtoestand vanwege het coronavirus tot 9 mei. ,,Ik besef dat we in een erg moeilijke situatie zitten, dat de regering overweldigd is door een nooit eerder geziene situatie. Ik begrijp ook dat wie wel of niet kan trainen het laatste is waaraan ze denken", aldus de nummer 2 van de wereld.

  ,,Het wordt moeilijk officiële toernooien te spelen op de korte termijn", besloot Nadal, die tijdens de lockdown zijn vorm alleen onderhoudt met fysieke oefeningen en naar eigen zeggen zijn racket niet aanraakt.

  Instanews image
  © EPA
 5. 20/04/2020

  Giri verliest ook tweede partij online

  Anish Giri heeft ook zijn tweede partij op het sterk bezette en door de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen opgezette online-toernooi verloren. Dit keer gebeurde dat tegen de Amerikaan Hikaru Nakamura. Aangezien de Nederlandse grootmeester op de openingsdag onderuitging tegen de Fransman Maxime Vachier-Lagrave is hij nog steeds zonder punten.

  Carlsen zelf staat bovenaan. Hij won van het jonge Iraanse talent Alireze Firouzja en heeft nu 5 punten. Nakamura staat tweede met 4 punten.

  Carlsen kwam op het idee omdat vanwege de wereldwijde coronacrisis op dit moment nergens 'echte' toernooien worden gehouden. Er nemen acht topschakers deel aan de online-versie.