1. 23/05/2020

  Basketbalcompetitie NBA bevestigt gesprekken met Disney

  De Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bevestigt gesprekken met Disney World over een herstart van het seizoen op het amusementspark in Orlando (Florida). "We voeren verkennende gesprekken", zegt woordvoerder Mike Bass.

  Dysney World beschikt over een groot sportcomplex waar de teams uit de profliga zich kunnen verzamelen om er te verblijven, trainen en wedstrijden te spelen. "Zie het als een NBA-campus", aldus Bass. "De gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen hebben de hoogste prioriteit. We werken aan een uitgebreide reeks richtlijnen om ervoor te zorgen dat de juiste medische protocollen en veiligheidswaarborgen aanwezig zijn", aldus Bass.

  De NBA ligt al stil sinds 11 maart vanwege de coronapandemie, die ook de Verenigde Staten zwaar heeft getroffen. Ook de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS overweegt het seizoen voort te zetten in Disney World. Trainer Frank de Boer van Atlanta United vertelde onlangs dat daar concreet over gesproken wordt. Het voor publiek afgesloten resort omvat ook heel wat voetbalvelden.

 2. 23/05/2020

  'Britse regering: geen uitzondering quarantaine voor Formule 1'

  De Britse regering maakt voor de Formule 1 geen uitzondering als het gaat om de verplichte quarantaine voor reizigers uit het buitenland. Het maakt het doorgaan van een Britse grand prix op circuit Silverstone eind juli vrijwel onmogelijk. Dat meldt de doorgaans goed in gevoerde website Autosport.com.

  De regering heeft bepaald dat vanaf 8 juni alle mensen die Groot-Brittannië binnenkomen 14 dagen in quarantaine moeten. De Formule 1 hoopte op een uitzondering voor Silverstone, maar volgens Autosport heeft de regering de koningsklasse niet opgenomen in de lijst van uitzonderingen. Alleen vrachtvervoerders en mensen met een vitaal beroep hoeven niet in zelf-isolatie.

  De Formule 1 wil herstarten op 5 juli met een race zonder publiek op het circuit van Spielberg in Oostenrijk. Op 12 juli is daar ook de tweede race van het seizoen gepland. Eerder deze maand kwam Silverstone overeen twee races zonder publiek te houden, op 26 juli en 2 augustus.

  Instanews image
  © REUTERS — De race op Silverstone in 2019.
 3. 23/05/2020

  'Roland Garros mag niet botsen met US Open'

  De speeldata van Roland Garros mogen niet botsen met die van de US Open in het najaar. Dat zegt directeur Guy Forget van het Franse grandslamtoernooi, dat vanwege het coronavirus is uitgesteld van mei naar september.

  "We werken met de internationale tennisautoriteiten samen aan een kalender tot aan het einde van dit jaar", zegt Forget. "Roland Garros zal waarschijnlijk worden gespeeld tussen eind september en begin oktober. De US Open zal later naar buiten komen met een mededeling. New York is zwaarder getroffen door het virus dan Frankrijk, dus op Flushing Meadows hebben ze grote problemen."

  De start van het uitgestelde Roland Garros is op 20 september gepland. Dat is een week na de finale van de US Open. Er is al veel kritiek gekomen op dat besluit van het graveltoernooi in Parijs, vandaar dat er wordt gesproken over een verschuiving naar later in het najaar. "Ik heb er vertrouwen in dat we in Parijs een mooi toernooi kunnen neerzetten, maar we zijn afhankelijk van het regeringsbeleid."

  Instanews image
  © EPA
 4. 23/05/2020

  Voetballers Dresden hervatten training na quarantaine

  Na 14 dagen in huiselijke quarantaine te zijn geweest hebben de voetballers van Dynamo Dresden de training hervat. De spelers van de club uit de tweede Bundesliga moesten in afzondering nadat enkelen van hen waren besmet met het coronavirus. De gezondheidsautoriteiten uit de stad in het voormalige Oost-Duitsland besloten daarop de hele selectie en staf in afzondering te plaatsen.

  Vanaf zondag gaat de hele groep opnieuw in quarantaine, vanuit een hotel in Dresden. Van daaruit wordt dagelijks getraind. Als zich geen verdere incidenten voordoen hervat Dresden de competitie op 31 mei tegen VfB Stuttgart.

 5. 23/05/2020

  Ligue 1 begint op 23 augustus

  De Franse competitie begint het nieuwe seizoen op 23 augustus. Dat heeft de Franse voetbalbond besloten. De Ligue 1 moet nu alleen nog goedkeuring krijgen van de UEFA.

  De Franse voetbalcompetitie werd op 8 maart stilgelegd en uiteindelijk volledig geannuleerd. Paris Saint-Germain werd tot kampioen uitgeroepen.