1. 21/09/2020

  Zieke tennisster moet afhaken voor Roland Garros

  De organisatie van het grandslamtoernooi op Roland Garros in Parijs heeft opnieuw melding gemaakt van een coronageval. Een tennisster die morgen in actie zou komen in het kwalificatietoernooi is positief getest op het longvirus. Ze mag niet meer aan het evenement deelnemen en moet zeven dagen in quarantaine.

  Op zondag maakte de Franse organisatie bekend dat twee tennissers positief hadden getest op corona. Ook drie anderen die in contact zijn geweest met een besmette coach werden uit het toernooi gezet. De namen van de betrokkenen zijn onbekend. Afgelopen zondag waren er op Roland Garros al negenhonderd coronatesten uitgevoerd.

  Het hoofdtoernooi van Roland Garros begint komende zondag. Dagelijks mogen vooralsnog 5000 bezoekers het complex in Parijs betreden.

 2. 21/09/2020

  Aberdeen en Celtic beboet voor wangedrag spelers

  De Schotse voetbalbond SPFL heeft Aberdeen en Celtic een boete van 30 duizend pond opgelegd omdat spelers de coronaregels hebben gebroken. Acht Aberdeen-spelers gingen naar een kroeg waar twee van hen besmet raakten met het coronavirus. Dat leidde tot de afgelasting van drie wedstrijden in de Premiership. Bij Celtic werden twee wedstrijden uitgesteld toen Boli Bolingoli naar Spanje ging en speelde tegen Kilmarnock, in plaats van in quarantaine ging. Het bedrag dienen de clubs te betalen aan maatschappelijk project van de voetbalbond. 

  Instanews image
  © BSR Agency — Neil Lennon.
 3. 21/09/2020

  Leyton Orient - Spurs op losse schroeven

  Een aantal spelers van League Two-club Leyton Orient hebben positief getest op het coronavirus. Daardoor is het doorgaan van de wedstrijd van morgenavond onzeker. De club uit het oosten van Londen heeft naar aanleiding van de besmettingen het trainingscomplex gesloten. Clubs in League Two zijn niet meer verplicht om spelers volop te testen, maar Orient heeft dat wel gedaan. 

  Instanews image
  © BSR Agency — Breyer Group Stadium..
 4. 21/09/2020

  Feyenoord reageert op Rutte

  Feyenoord heeft gereageerd op de keiharde woorden van minister-president Mark Rutte. De club zegt nóg meer te zullen doen om aan alle coronaregels te voldoen, maar doet daarbij ook een nadrukkelijk beroep op de supporters zelf.

 5. 21/09/2020

  Geen mondmasker betekent helft minder fans voor Genk

  De Belgische minister van Sport Ben Weyts neemt extra maatregelen nadat bij voetbalclub Racing Genk het afgelopen weekeinde bij de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen de coronaregels niet voldoende zijn nageleefd. Voor de volgende thuiswedstrijd moet Genk het aantal toeschouwers met de helft verminderen, naar 2000.

  De minister zei de beslissing met tegenzin te hebben genomen. ,,Het spijt me zeer dat ik van 'mijn hart een steen' moet maken", zei hij. ,,Maar ik had aangekondigd dat we sancties zouden treffen wanneer de afspraken niet zouden worden nagekomen. Ik heb mijn nek ver uitgestoken om competities te kunnen laten plaatsvinden met publiek. Als iedereen vanuit de huiskamer zelf kan zien dat het misgaat houdt het op."

  Genk was niet verrast. ,,Dit zat er aan te komen", zei een woordvoerder van de club. ,,We wisten dat de minister deze beslissing kon nemen. Uiteraard betreuren we wat er zondag tegen Mechelen is gebeurd. Dat hebben we eerder op de dag in een open brief al kenbaar gemaakt. Maar we staan ook machteloos."

  Instanews image
  © BELGA — Deze fans van Genk hadden wel mondkapjes.