1. 26/11/2020

  Pathé draait vanaf maandag Maradona-documentaire weer

  Bioscoopketen Pathé draait vanaf maandag als eerbetoon in zes zalen in de Randstad de documentaire Maradona van regisseur Asif Kapadia. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd.

  Het gaat om theaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De eerste voorstellingen zijn al uitverkocht. De film ook te zien in Natlab Eindhoven en filmtheater Hilversum. Daarnaast wordt de documentaire donderdagavond uitgezonden op NPO 3 en is de film daarna online te zien op NPO Plus.

  Regisseur Asif Kapadia koos er na succesvolle films over racer Ayrton Senna en zangeres Amy Winehouse voor om in zijn nieuwste documentaire de Argentijnse voetbalgod Diego Maradona onder de loep te nemen. Aan de hand van veel uniek archiefmateriaal vertelt Kapadia in twee uur over zijn bizarre leven en carrière; de focus ligt op de jaren dat Maradona in Napels speelde.

  De beelden worden begeleid door quotes uit tientallen interviews die Kapadia hield met de voetballer zelf en talloze belangrijke mensen uit zijn omgeving.

  Instanews image
  © ANP — Regisseur Asif Kapadia voorafgaand aan de première van de film Diego Maradona in het Olympisch Stadion, vorig jaar augustus.
 2. 26/11/2020

  Napoli-voorzitter belooft: Stadio San Paolo wordt Stadio Diego Maradona

  Aurelio de Laurentiis, de voorzitter van voetbalclub Napoli, heeft donderdag toegezegd dat het stadion van zijn club vernoemd zal worden naar Diego Maradona, de woensdag op 60-jarige leeftijd overleden Argentijn. De Laurentiis noemt de oud-speler van Napoli een "unieke, onnavolgbare kampioen". Maradona leidde in zijn hoogtijdagen de Zuid-Italiaanse club twee keer naar de landstitel. Napoli speelt in het San Paolo-stadion.

  "Jouw zwaktes, jouw onvolmaaktheden, jouw fouten staan op dezelfde hoogte als jouw immense grootsheid", zegt De Laurentiis, die Maradona vergelijkt met een "rusteloos werk" van kunstschilder Caravaggio. "Onbeheersbaar en wild maar tegelijk groots."

  De naamswijziging werd woensdag al geopperd door Napels' burgemeester Luigi de Magistris. "Ik geloof dat het het juiste is om San Paolo naar jou te vernoemen", stelt De Laurentiis. "Zo kan je blijvend getuige zijn van de goede weg die dit team is ingeslagen. Jouw jaren hier zijn in het geheugen van de mensen van Napels gegrift. Je zal altijd bij ons zijn."

  Instanews image
  © AP
 3. 26/11/2020

  Jordi Cruijff: 'Maradona boven in goed gezelschap'

  Diego Maradona is boven in de hemel in goed gezelschap. Dat zegt Jordi Cruijff, verwijzend naar zijn overleden vader Johan Cruijff. De Nederlandse voetballegende overleed op 24 maart 2016 op 68-jarige leeftijd.

  "Erg bedroefd, maar erg dankbaar wat Maradona het voetbal heeft gebracht. We verliezen hem als mens, maar zijn talent zal anderen voor altijd blijven inspireren. Hij is in goed gezelschap daarboven. RIP Maradona", schreef Jordi Cruijff op Twitter.

  Jordi Cruijff deelde bij zijn boodschap een foto van zijn overleden vader met Maradona, die op de foto nog in het shirt van FC Barcelona te zien is.

 4. 26/11/2020

  Minuut stilte voor de training

  Veel clubs houden vanmorgen een minuut stilte voor de training, om stil te staan bij de dood van Diego Maradona. Niet alleen bij zijn oude club Sevilla FC, maar bijvoorbeeld ook bij FC Dordrecht.

  null

  Minuto de silencio en memoria de Diego Armando Maradona antes de comenzar la sesión de entrenamiento. #WeareSevilla #NuncaTeRindas pic.twitter.com/xw0QLa8SGa

 5. 26/11/2020

  'AD10S': Maradona domineert ochtendkranten

  Het overlijden van Diego Maradona domineert vanzelfsprekend de voorpagina's van de kranten wereldwijd. De pagina's varieerden wereldwijd van het refereren aan 'de hand van God' tot aan fraaie foto's uit de rijke loopbaan van de Argentijnse voetballegende, die woensdag op 60-jarige leeftijd overleed. Bekijk hier een overzicht van een aantal mooie covers.

  Instanews image
  © AP — Kranten uit India.