1. Einde tweede helft

De scheidsrechter fluit voor het einde. AZ wint met 2-1 op bezoek bij Heracles Almelo. Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot ziens!

2. GOAL! 1-2 Heracles! Doelpunt van Lucas Schoofs!

Met een volley schiet Schoofs de aansluitingstreffer binnen. Kan het nog voor Heracles? Nog een kwartier te spelen.

3. Tweede helft afgetrapt

Heracles en AZ zijn begonnen aan de tweede helft. Kan de thuisploeg nog iets doen aan de 2-0 achterstand op gaan de punten mee naar Alkmaar? Over ongeveer 45 minuten weten we het.

4. Einde eerste helft

Het is rust in Almelo. Dankzij doelpunten van Teun Koopmeiners (strafschop) en Myron Boadu gaan de bezoekers met een geruststellende voorsprong van 2-0 pauzeren. Over een kwartier is de hervatting.

5. GOAL! 0-2 AZ! Doelpunt van Myron Boadu!

Teun Koopmeiners, drie minuten geleden nog verantwoordelijk voor de openingstreffer, onderschept de bal en passt meteen op Myron Boadu. De spits schiet laag, hard raak en zo leidt AZ comfortabel met 2-0 op bezoek bij Heracles Almelo.