1. Einde tweede helft

De wedstrijd zit erop! AZ wint met 2-0 van Sparta en neemt (voor even) de tweede plek in de eredivisie over van PSV, dat morgen in actie komt tegen VVV-Venlo in de 29ste speelronde. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, graag tot ziens!

2. GOAL! 2-0 AZ! Doelpunt van Dani de Wit!

Jesper Karlsson legt de bal met heel veel gevoel perfect klaar voor Dani de Wit. De invaller schiet feilloos raak en lijkt de wedstrijd te beslissen.

De Wit maakt zijn vierde eredivisiegoal van het seizoen. Hij maakte zijn laatste twee eredivisietreffers in het heenduel met Sparta op 4 oktober (4-4).

3. Tweede helft afgetrapt

De scheidsrechter heeft gefloten voor het begin van de tweede helft. Kan AZ de voorsprong vasthouden of weet Sparta de rug te rechten?

4. Einde eerste helft

Vlak voor het rustsignaal valt bijna de 2-0 na een heerlijke actie van Jesper Karlsson. Calvin Stengs krijgt de bal op een presenteerblaadje, maar maait langs de bal. Zo is de tussenstand 1-0 na één helft bij het duel tussen AZ en Sparta. Over een kwartier is de hervatting.

5. GOAL! 1-0 AZ! Doelpunt van Jordy Clasie!

Clasie schiet van een afstandje uitstekend raak en maakt zijn eerste doelpunt namens AZ in de eredivisie. Clasie vervangt vanavond aanvoerder Teun Koopmeiners, die geschorst is.

De laatste eredivisiegoal van Clasie was op 21 oktober 2018 namens Feyenoord tegen PEC Zwolle (3-0).