1. 30/04/2021

  Samenvatting zitting donderdag 29 april

  Lees hier de samenvatting van de assisenzitting van donderdag 29 april.

 2. 29/04/2021

  "Als ge ermee wilt wippen, dan wipt ge maar"

  De allerlaatste getuige (deze keer echt) is Kurt G., een kennis van Laudet uit de gevangenis. Zijn ondervraging begint met een vermaning van de voorzitter. "Waar was u?"

  G.: "Op mijn werk."

  Voorzitter: "Maar u moest hier zijn. Soit, u bent hier nu."

  G. had Laudet leren kennen in de gevangenis in 2010 en omschreef hem als iemand met een kort lontje. Hij trainde veel fysiek en was voor de rest op zichzelf.

  "Op 23 april 2018 stond Ashley plots aan mijn deur. Ze was alleen de eerste keer, maar kwam later terug met haar vriend en een derde persoon. Ze kwamen om drugs te gaan kopen en haalden mij daarvoor op. Achterin de auto zat de derde vrouw. Die werd mij voorgesteld als een vriendin van haar."

  Daarna is het gezelschap op pad gegaan om gezellig drugs te gaan aankopen. "Toen we waren aangekomen bleef ik achter bij Christine in de auto zitten. Toen heeft Laudet nog gezegd: "Pas op dat ze niet gaat lopen." Ook werd er door iemand gezegd: "Als ge ermee wilt wippen, dan wipt ge maar."

  Laudet: “Dat is nooit gezegd geweest, meneer de voorzitter. Met respect, ook naar de familie van Christine toe, ik heb zoiets nooit gezegd. Waarom zou ik dat doen?”

  Van De Velde: “Zulke ordinaire uitspraken zijn niet uit mijn mond gekomen.”

  G. eindigde met de stelling dat hij Christine nog gezegd zou hebben dat er een politiebureau in de buurt was. "Ik hield zelfs de deur voor haar open en zei dat ze kon weglopen als ze wilde. Maar ze bleef verstijfd zitten."

  Daarmee is de vierde dag van het assisenproces afgerond. Morgen gaat men opnieuw om 9 uur van start.  

 3. 29/04/2021

  Verkeerd genoteerd

  Dennis S. heeft een teken van leven gegeven. Zijn verklaring was echter ietwat verwarrend. Zijn dokter zou met verlof zijn, en zijn secretaresse zou zijn corona-attest doormailen. Maar het e-mailadres was verkeerd genoteerd en werd nu opnieuw doorgegeven. "Wordt vervolgd." aldus de voorzitter.

 4. 29/04/2021

  Thuis in quarantaine, maar toch niet thuis

  Klaarblijkelijk kan de 31ste getuige, Kurt G., toch vandaag nog gehoord worden. Die had zich vanmiddag niet aangemeld bij de gerechtsdeurwaarder, maar zou nu onderweg zijn.

  Verder zou Dennis S., uitbater van Garage Fritz, nog altijd niet gevonden zijn. Hij zou besmet zijn geweest met corona en dus thuis in quarantaine zitten. Vreemd genoeg kan hij daar niet aangetroffen worden, want men heeft al geprobeerd om hem te bereiken. De verdediging zou hem graag als getuige laten optreden en dringt bij het OM aan om hem te blijven zoeken.

 5. 29/04/2021

  "Ze zag altijd het goede in de mens"

  Volgens het onderzoek van Cristel had Christine een goede band met haar moeder, die overleed aan kanker toen Christine 15 was. Met haar vader schoot ze ook goed op, ondanks hun botsende karakters. Beide ouders heeft ze verzorgd toen ze ziek werden. Ze had een tijdje minder contact met haar zus Ilse, maar dat verbeterde later. Vooral met de dochters van Ilse onderhield ze een goede vriendschapsband.

  "Ze groeide op in Hoboken in een gelukkig gezin. Een relatie had ze op het moment van haar dood niet, maar stond wel open voor een verbintenis. De juiste heeft ze echter nooit gevonden. Ze was een goede studente, deed muziekschool, kookte graag en hield van reizen en musicals. Ook met dieren was ze erg begaan. Ze was lid van een hondenvriendenforum en van de hondenschool, maakte deel uit van een werkgroep anti-broodfok en had een eigen vzw Pootje voor pootje met haar toenmalige partner."

  Begin de twintig werd Christine blijkbaar slachtoffer van verkrachting binnen haar toenmalige relatie. Ook kreeg ze slaag van dezelfde partner met wie ze haar vzw had. Die vzw werd ontbonden toen die relatie stopte.

  "Christine rookte dagelijks sigaretten en was volgens haar zus een beetje koopverslaafd. Ze nam ook anti-depressiva en medicatie tegen de stress. Voor de rest stond ze bekend als een behulpzaam, zorgzaam en meelevend iemand. Ze was een levensgenieter, open van karakter en intelligent. Soms was ze wel wat te braaf, wat sommigen deed concluderen dat ze naïef kon zijn. Ze was een gevoelsmens en kon soms wat onhandig zijn. Ze zag altijd het goede in de mens en wilde altijd voor iedereen goed doen."