1. Einde tweede helft

2. 2-0 Oranje! Goal van Denzel Dumfries!

Jaaa! Daar is dan toch de 2-0 voor Oranje. Halverwege de tweede helft is het Denzel Dumfries die zijn tweede goal van het toernooi maakt. De uitblinker bij de 3-2 zege op Oekraïne is het eindstation van een fraaie aanval, waarbij Memphis Depay de frisse invaller Donyell Malen de diepte instuurt. Malen is niet zelfzuchtig en gunt de goal aan zijn PSV-teamgenoot Dumfries, die op volle snelheid was meegesprint op rechts.

Instanews image
    © Pool via REUTERS
  3. Tweede helft afgetrapt

We zijn weer onderweg. Geen wissels bij beide teams.

4. Einde eerste helft

Oranje staat halverwege met 1-0 voor tegen Oostenrijk. Memphis Depay scoorde na 10 minuten uit een strafschop, nadat Denzel Dumfries onderuit werd gehaald door de Oostenrijkse captain David Alaba.

Na 40 minuten kreeg Depay ook een goede kans op de 2-0 na mooi werk van linksback Patrick van Aanholt en spits Wout Weghorst, maar van dichtbij schoot Depay met links over.

5. 1-0 Oranje! Goal van Memphis Depay!

Een droomstart voor Oranje! Memphis Depay zet het Nederlands elftal na tien minuten op voorsprong door raak te schieten vanaf elf meter. Met een korte aanloop schiet hij de bal strak in de linkerhoek.

Denzel Dumfries versierde de strafschop met goed doorzetten, maar ook de actie van Stefan de Vrij op de rechterflank kort daarvoor is zeker het vermelden waard.

De Vrij staat vandaag rechts in het centrum, waardoor hij meer ruimte krijgt om zich ook in aanvallend opzicht te laten zien. Matthijs de Ligt staat in het centrum en moet achterin blijven hangen, behalve bij hoekschoppen en vrije trappen natuurlijk.